Πρόσφατα Θέματα
» Χόμπι
Ομορφιές της Ελλάδας EmptyΠαρ Μάης 18, 2012 10:55 pm από Admin

» ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Ομορφιές της Ελλάδας EmptyΤρι Μάης 01, 2012 11:46 pm από Admin

» Ιστορία των ελληνικών χαρτονομισμάτων
Ομορφιές της Ελλάδας EmptyΔευ Μαρ 19, 2012 9:48 am από Admin

» Ελληνικός κινηματογράφος
Ομορφιές της Ελλάδας EmptyΚυρ Ιαν 22, 2012 7:30 am από Admin

»  ΚΥΘΗΡΑ
Ομορφιές της Ελλάδας EmptyΠεμ Ιαν 05, 2012 3:48 am από Admin

» Ιερές Σκήτες Αγίου Όρους
Ομορφιές της Ελλάδας EmptyΠεμ Ιαν 05, 2012 2:27 am από Admin

» Ιερές Μονές Αγίου Όρους
Ομορφιές της Ελλάδας EmptyΠεμ Ιαν 05, 2012 1:01 am από Admin

»  ΜΕΓΙΣΤΗ-ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ
Ομορφιές της Ελλάδας EmptyΤετ Ιαν 04, 2012 10:24 am από Admin

»  ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ
Ομορφιές της Ελλάδας EmptyΤετ Ιαν 04, 2012 10:19 am από Admin

Καιρός σήμερα
πρωτοσέλιδα εφημερίδων
hiv.humanism
hiv.humanism
Θετική Φωνή
Θετική Φωνή

Google: Yahoo: MSN:

Scrolling Images


Scrolling Images


border="0"/
Photobucket
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Δευ Σεπ 25, 2023 12:37 am


 • Δημόσια συζήτηση
  Θεματικές Ενότητες
  Δημοσιεύσεις
  Τελευταία Δημοσίευση
 • Ελλάδα


  Η Ελλάδα (παλαιότερα: Ἑλλάς, επίσημα: Ελληνική Δημοκρατία) είναι χώρα που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ευρώπη, στο νοτιότερο άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου, στην Ανατολική Μεσόγειο. Συνορεύει στα βόρεια με τη Βουλγαρία και την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (Π.Γ.Δ.Μ.), στα βορειοδυτικά με την Αλβανία και στα βορειοανατολικά με την Τουρκία. Βρέχεται ανατολικά από το Αιγαίο Πέλαγος, στα δυτικά από το Ιόνιο και νότια από τη Μεσόγειο θάλασσα. Έχει μακρά και πλούσια ιστορία κατά την οποία άσκησε μεγάλη πολιτισμική επίδραση σε τρεις ηπείρους.
  5 Θεματικές Ενότητες
  8 Δημοσιεύσεις
  Δευ Μαρ 19, 2012 9:48 am
  Admin Ιστορία των ελληνικών χαρτονομισμάτων
 • Νομός Κυκλάδων


  Ο νομός Κυκλάδων είναι ένας από τους 51 νομούς της Ελλάδας και ανήκει στην περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου. Είναι νησιωτικός νομός και περιλαμβάνει τα νησιά του συμπλέγματος των Κυκλάδων. Πρωτεύουσα του νομού είναι η Ερμούπολη της Σύρου.
  26 Θεματικές Ενότητες
  26 Δημοσιεύσεις
  Τετ Ιαν 04, 2012 8:10 am
  Admin       ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ
 • Νομός Δωδεκανήσου


  1 Δήμος Ρόδου 2 Δήμος Αρχαγγέλου 3 Δήμος Αστυπάλαιας 4 Δήμος Αταβύρου 5 Δήμος Αφάντου 6 Δήμος Δικαίου 7 Δήμος Ηρακλειδών 8 Δήμος Ιαλυσού 9 Δήμος Καλλιθέας 10 Δήμος Καλυμνίων 11 Δήμος Καμείρου 12 Δήμος Καρπάθου 13 Δήμος Κάσου 14 Δήμος Κω 15 Δήμος Λειψών 16 Δήμος Λέρου 17 Δήμος Λινδίων 18 Δήμος Μεγίστης 19 Δήμος Νισύρου 20 Δήμος Νότιας Ρόδου 21 Δήμος Πάτμου 22 Δήμος Πεταλούδων 23 Δήμος Σύμης 24 Δήμος Τήλου 25 Δήμος Χάλκης 26 Κοινότητα Αγαθονησίου 27 Κοινότητα Ολύμπου 28 Αναφορές
  16 Θεματικές Ενότητες
  16 Δημοσιεύσεις
  Τετ Ιαν 04, 2012 10:24 am
  Admin  ΜΕΓΙΣΤΗ-ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ
 • Άγιο Όρος


  Το Άγιο Όρος (επίσημα: Ιερά Κοινότης Αγίου Όρους ) είναι μια «Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία» εντός της Ελλάδας, (ίσως μοναδική στον κόσμο, με εξαίρεση την κοσμική Λάσα του Θιβέτ), στην χερσόνησο του Άθω της Χαλκιδικής στην Μακεδονία, που θεωρείται κέντρο του Ορθόδοξου μοναχισμού. Θεωρείται από τα σημαντικότερα τμήματα όχι μόνο της Βαλκανικής, αλλά της Ευρώπης και της Ανατολικής Εκκλησίας λόγω της μεγάλης εθνικής, ιστορικής, θρησκευτικής, γραμματειακής και πολιτισμικής αξίας αυτού ως ακόμη και κέντρου διατήρησης και συντήρησης πλούσιου υλικού, έτσι ώστε να χαρακτηρίζεται "καταφύγιο" και "μουσείο" μοναδικού θησαυρού ελληνικής τέχνης και γραμμάτων.
  3 Θεματικές Ενότητες
  41 Δημοσιεύσεις
  Πεμ Ιαν 05, 2012 2:27 am
  Admin Ιερές Σκήτες Αγίου Όρους
 • Κρήτη


  ΚρήτηΗ Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το 5ο μεγαλύτερο στη Μεσόγειο. Πρωτεύουσα καθώς και μεγαλύτερη πόλη της είναι το Ηράκλειο. Η Κρήτη εδράζει περίπου 160 χλμ νότια της ελληνικής ηπειρωτικής χώρας εκτεινόμενη κατά διεύθυνση Ανατολή - Δύση, νότια του Αιγαίου πελάγους, του οποίου και αποτελεί το νότιο φυσικό όριο και βόρεια του Λιβυκού. Αποτελεί τμήμα της περιφερειακής διοίκησης της Ελλάδας και χωρίζεται σε τέσσερις νομούς: Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου και Ρεθύμνου. Στην Κρήτη άκμασε, περίπου από το 3000 π.Χ.-1.400 π.Χ., ένας από τους πρώτους πολιτισμούς της Ευρώπης, ο Μινωικός.
  5 Θεματικές Ενότητες
  10 Δημοσιεύσεις
  Κυρ Δεκ 11, 2011 6:41 am
  Admin Νομός Ρεθύμνης
 • Στερεά Ελλάδα


  Η Στερεά Ελλάδα ή Κεντρική Ελλάδα είναι γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας με έκταση 24,910 τ.χλμ και πληθυσμό 4,591,568 κατοίκους.Παραδοσιακά φέρεται και με την ονομασία Ρούμελη, οι δε κάτοικοί της καλούνται Στερεοελλαδίτες ή Ρουμελιώτες. Τους νομούς της Στερεάς Ελλάδας αποτελούν σήμερα: η Αιτωλοακαρνανία, η Ευρυτανία, η Φωκίδα, η Φθιώτιδα, η Βοιωτία, η Εύβοια και η Αττική. Στη παραδοσιακή ονομασία Ρούμελη, συνήθως δεν περιλαμβάνονταν η Αττική. Η Στερεά Ελλάδα δεν ταυτίζεται απόλυτα με την ομώνυμη Περιφέρεια, μια και σε αυτή δεν εντάσσονται οι νομοί Αττικής και Αιτωλοακαρνανίας. Μεγαλύτερες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας, εκτός της Αθήνας, είναι το Αγρίνιο, η Λαμία και η Χαλκίδα.
  10 Θεματικές Ενότητες
  17 Δημοσιεύσεις
  Τρι Νοε 01, 2011 2:54 am
  Admin Νομός Αιτωλοακαρνανίας
 • Ήπειρος


  Η Ήπειρος είναι το γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας που εκτείνεται στο βορειοδυτικό άκρο της χώρας. Αποτελείται από τους νομούς Άρτας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας. Η έκταση είναι 9.450 τ.χλμ. και ο συνολικός πληθυσμός 350.000 κάτοικοι. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη είναι τα Ιωάννινα με πληθυσμό 111.740 κατοίκους.
  4 Θεματικές Ενότητες
  4 Δημοσιεύσεις
  Τρι Σεπ 27, 2011 4:15 am
  Admin Νομός Θεσπρωτίας
 • Θεσσαλία


  Η Θεσσαλία είναι γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας. Επίσης, αποτελεί μία από τις 13 διοικητικές περιφέρειες της Ελλάδας. Αποτελείται από τους νομούς Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων. Η Θεσσαλία προσαρτήθηκε στην Ελλάδα το 1881.
  4 Θεματικές Ενότητες
  4 Δημοσιεύσεις
  Τρι Σεπ 27, 2011 6:50 am
  Admin Νομός Τρικάλων
 • Πελοπόννησος


  Η Πελοπόννησος διαιρείται διοικητικά σε επτά νομούς (Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Λακωνία, Αργολίδα και Κορινθία, με ένα μικρό τμήμα της να υπάγεται στο νομό Αττικής) και από το 1986 σε δύο περιφέρειες, τη Δυτικής Ελλάδας και την περιφέρεια Πελοποννήσου (και ένα μικρό τμήμα αντίστοιχα, στην Περιφέρεια Αττικής).
  9 Θεματικές Ενότητες
  12 Δημοσιεύσεις
  Τρι Νοε 01, 2011 3:10 am
  Admin ΑΡΚΑΔΙΑ: Μύθος & Ιστορία, Πολιτισμός & Παράδοση
 • Επτάνησα


  Το σύμπλεγμα των Επτανήσων περιλαμβάνει και κάποια μικρότερα νησιά όπως τα Αντικύθηρα, τους Αντίπαξους, το Αρκούδι, την Άτοκο, τον Βρόμωνα, την Δρακονέρα, την Ερεικούσσα, τον Κάλαμο, τον Καλόγηρο, το Καρλονήσι, τον Καστό, τον Λαμπρινό, το Μαθράκι, τη Μάκρη, το Μεγανήσι, το Μόδι, τους Οθωνούς, την Οξεία, τον Πεταλά, τον Ποντικό, το Προβάτι, τον Σκορπιό, την Σοφία, τις Στροφάδες, την Σωρό και άλλα. Στο σύμπλεγμα των Επτανήσων περιλαμβάνεται και η νήσος Σάσων, η οποία από το 1864 έως το 1914 ανήκε στην Ελλάδα. Τα Επτάνησα ανήκουν διοικητικά στην περιφέρεια των Ιόνιων νησιών, πλην των Κυθήρων, που ανήκουν διοικητικά στην Περιφέρεια Αττικής.
  9 Θεματικές Ενότητες
  9 Δημοσιεύσεις
  Πεμ Ιαν 05, 2012 3:48 am
  Admin           ΚΥΘΗΡΑ
 • Νησιά Αιγαίου Πελάγους


  Τα Νησιά Αιγαίου Πελάγους, είναι ένα από τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας. Περιλαμβάνονται τα ελληνικά νησιά του αιγαίου: Θάσος Σαμοθράκη Αμμουλιανή Διάπορος Β. A. Αιγαίου Λέσβος Χίος Σάμος Λήμνος Ικαρία Άγιος Ευστράτιος Ψαρά Φούρνοι Οινούσσες Θύμαινα Αντίψαρα Πασάς Άγιος Μηνάς Β. Δ. Αιγαίου Βόρειες Σποράδες Σκύρος Σκόπελος Αλόννησος Σκιάθος Κυρά Παναγιά Περιστέρα Γιούρα Σκάντζουρα Βαλάξα Πιπέρι Σκυροπούλα Σαρακηνό Τσουγκριά Ψαθούρα Νησιά Αργοσαρωνικού Σαλαμίνα Αίγινα Ύδρα Πόρος Σπέτσες Δοκός Αγκίστρι Άγιος Γεώργιος Σπετσοπούλα Ψυττάλεια Εύβοια Μεγαλόνησος Πεταλιών Χερσονήσι Στύρα Ν. Αιγαίου Κυκλάδες Νάξος Άνδρος Πάρος Τήνος Μήλος Κέα Αμοργός Ίος Κύθνος Μύκονος Σύρος Θήρα (Σαντορίνη) Σέριφος Σίφνος Σίκινος Ανάφη Κίμωλος Αντίπαρος Φολέγανδρος Μακρόνησος Ηράκλεια Γυάρος Πολύαιγος Κέρος Ρήνεια Δονούσα Θηρασία Αντίμηλος Δεσποτικό Σχοινούσα Κουφονήσια Δήλος Δωδεκάνησα Ρόδος Κάρπαθος Κως Κάλυμνος Αστυπάλαια Κάσος Τήλος Σύμη Λέρος Νίσυρος Πάτμος Χάλκη Σαριά Λειψοί Ψέριμος Αγαθονήσι Λέβιθα Καστελόριζο (ή Μεγίστη) Σύρνα Αλιμιά Αρκοί Γυαλί Νίμος Τέλενδος Φαρμακονήσι Κίναρος Αρμάθια Καλόλιμνος Κρήτη (αποτελεί ξεχωριστό γεωγραφικό διαμέρισμα) Γαύδος Δία Χρυσή Κουφονήσι Λασιθίου Σπιναλόγκα Ίμβρος και Τένεδος (ανήκουν στην Τουρκία)
  4 Θεματικές Ενότητες
  4 Δημοσιεύσεις
  Τετ Σεπ 28, 2011 6:44 am
  Admin Ήθη, Έθιμα και Παραδόσεις της Χίου
 • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


  Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι μία από τις περιφέρειες της Ελλάδας. Αποτελεί το δευτεροβάθμιο οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης που καλύπτει το βορειοανατολικό άκρο της χώρας, δηλαδή το ανατολικό τμήμα της Μακεδονίας και ολόκληρη τη Θράκη. Περιλαμβάνει επίσης δύο μεγάλα νησιά του Θρακικού Πελάγους, την Θάσο και την Σαμοθράκη.
  7 Θεματικές Ενότητες
  7 Δημοσιεύσεις
  Κυρ Δεκ 11, 2011 7:50 am
  Admin  Ανατολικής Μακεδονίας Θάσος
 • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


  Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η μεγαλύτερη σε έκταση και δεύτερη σε πληθυσμό περιφέρεια της Ελλάδας. Διοικητικά αποτελεί δευτεροβάθμιο οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης και γεωγραφικά καλύπτει το κεντρικό κομμάτι της Μακεδονίας, με εξαίρεση τη χερσόνησο του Αγίου Όρους που διέπεται από ειδικό καθεστώς.
  9 Θεματικές Ενότητες
  11 Δημοσιεύσεις
  Τρι Νοε 01, 2011 2:27 am
  Admin Νομός Σερρών
 • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


  Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι μία από τις περιφέρειες της Ελλάδας. Διοικητικά αποτελεί δευτεροβάθμιο οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης και γεωγραφικά καλύπτει το δυτικό κομμάτι της Μακεδονίας. Καταλαμβάνει έκταση 9.451 τ.χμ. και ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 301.522 κατοίκους, σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη απογραφή της ΕΣΥΕ (2001). Μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσά της είναι η Κοζάνη. Η περιφέρεια είναι η μοναδική ανάμεσα στις 13 που δεν βρέχεται από θάλασσα. Επίσης, συχνά χαρακτηρίζεται ως η «ενεργειακή καρδιά» της Ελλάδας, αφού στο έδαφός της (κυρίως στην Εορδαία) παράγονται περίπου τα 2/3 της ηλεκτρικής ενέργειας όλης της χώρας.
  7 Θεματικές Ενότητες
  8 Δημοσιεύσεις
  Τρι Νοε 01, 2011 2:31 am
  Admin Νομός Γρεβενών
 • 1 Θεματικές Ενότητες
  2 Δημοσιεύσεις
  Τρι Μάης 01, 2012 11:46 pm
  Admin ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
 • 1 Θεματικές Ενότητες
  2 Δημοσιεύσεις
  Κυρ Ιαν 22, 2012 7:30 am
  Admin Ελληνικός κινηματογράφος
 • Χόμπι


  μερικά από τα έργα μου πριν hiv που θέλω να μοιραστώ μαζί σας
  1 Θεματικές Ενότητες
  1 Δημοσιεύσεις
  Παρ Μάης 18, 2012 10:55 pm
  Admin Χόμπι
 • Πρόσφατες κοινοποιημένες εικόνες

Παρόντες χρήστες

1 χρήστης είναι συνδεδεμένος αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 1 επισκέπτης
Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 11, στις Πεμ Δεκ 16, 2021 8:07 pm

Μέλη: Κανένας


Κανένας χρήστης δεν έχει γενέθλια σήμερα
Κανένας χρήστης δεν έχει γενέθλια στις επόμενες 7 ημέρες

Λεζάντα : [ Moderators ]

Τα μέλη μας έχουν δημοσιεύσει συνολικά 548 θέματα

Τα μέλη μας είναι συνολικά 4

Το νέο μέλος στις συζητήσεις μας είναι ο/η methegeorge


 • Υπάρχουν νέες δημοσιεύσειςΥπάρχουν νέες δημοσιεύσεις
 • Δεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσειςΔεν υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις
 • Η Δ.Συζήτηση είναι κλειδωμένηΗ Δ.Συζήτηση είναι κλειδωμένη